Nieuws & pers


Biobeker mag op industriële composthoop bij Bionerga - 04.06.2019

De Limburgse afvalverwerker Bionerga gaat voortaan ook afbreekbare bekertjes van festivals composteren. Tenminste, zolang die het juiste certificaat hebben en op de juiste manier worden ingezameld.

Aanvoerhal Bilzen - 29.03.2019

In Bilzen zijn we het nieuwe jaar in gegaan met meer dan 1 verandering. Na 46 jaar trouwe dienst is er afscheid genomen van onze kraan. De nieuwe aanvoerhal is per 1 januari in gebruik genomen. Onder tussen zijn er nog de laatste afwerkingen geweest en ze is nu klaar voor een volgende periode van trouwe dienst.

Vuilniswagen binnenkort op waterstof? - 27.03.2019

Voor de ophaling van huisvuil in Hasselt en Sint-Truiden zet Bionerga sinds kort een vuilniswagen in die rijdt op CNG (aardgas onder druk). Dat is milieuvriendelijker dan rijden op diesel. Naar de toekomst onderzoekt Bionerga of het niet nog een stap verder kan gaan en de vrachtwagens kan laten rijden op groene waterstof. Met financiële steun van de provincie Limburg wordt bekeken of het technisch en financieel haalbaar is om de overtollige elektriciteit die in de nieuwe biostoomcentrale van Ravenshout zal worden opgewekt, op een duurzame wijze ook groene waterstof te produceren.

Energiehub Beringen schiet uit de startblokken. - 27.10.2017

Bionerga start officieel met de uitbouw van de energiehub Beringen op het industriegebied Ravenshout. De opdrachten voor zowel de bouw van een nieuwe biostoomcentrale als voor de aanplant van het kort omloophout op de naastgelegen site zijn de voorbije dagen toegewezen en ondertekend. Nog dit jaar zullen de voorbereidende weken starten.
 1 2  

Bezoek ook de website van …