Over Bionerga


Bionerga nv staat in voor de afvalverwerking afkomstig van de provincie Limburg en de stad Diest. Bionerga nv beheert één verbrandingsinstallatie (Houthalen) en vijf composteerinstallaties (te Bilzen, Houthalen, Maasmechelen, Overpelt en Sint-Truiden). De aandeelhouders van Bionerga nv zijn Limburg.net en Nuhma Cvba.


Over Bionerga

Jaarlijks wordt naast meer dan 120.000 ton huishoudelijk restafval & grof vuil, meer dan 150.000 ton organisch afval ingezameld bij de Limburgse inwoners. Dit afval moet verwerkt worden.

Het restafval wordt in de milieuvriendelijke en hoogtechnologische installatie van Bionerga nv in Houthalen omgezet in warmte en elektriciteit. Deze verwerking is uiteraard te verkiezen boven het storten. Deze verwerking gebeurt in alle openheid want onze deuren openen voor de bezoekers kadert perfect in onze filosofie. De bezoekers beseffen dan dat hun afvalprobleem niet eindigt aan hun voordeur bij het buitenplaatsen van de huisvuilzak. Alle schakels in de afvalketen moeten perfect op elkaar zijn afgestemd om zo te voorkomen dat het milieu nog meer wordt belast.

Om in de toekomst nog efficiënter de energie uit het afval te benutten is Bionerga gestart met de bouw van een nieuwe installatie, Biostoom Beringen. Voor meer info over deze nieuwe installatie kan je steeds terecht op onze website, www.biostoomberingen.be.

Het organisch afval wordt in onze 5 composteringsinstallaties verwerkt tot hoogkwalitatieve compost. De composteringsactiviteiten staan onder toezicht van VLACO waardoor onze compost met recht en rede het VLACO-attest mag dragen.


Onze missie

Als betrouwbare, klantgerichte en maatschappelijk verantwoorde ondernemer optimaal grondstoffen en energie recupereren uit niet-herbruikbare afvalstromen.


Bezoek ook de website van …