Biostoom Oostende deed in mei mee aan de 10.000 stappenclash en pakte de titel

No steps, no glory

De 10.000-stappenclash ‘No steps, no glory!’ voor bedrijven vond plaats van 1 tot 31 mei. De bedoeling was om zoveel mogelijk stappen te zetten in één maand tijd. Van de 33 deelnemende bedrijven eindigde Biostoom Oostende op de eerste plaats. De werknemers van Biostoom zetten in de maand mei elk gemiddeld 15.406 stappen per dag!

Biostoom Oostende vindt de gezondheid van de medewerkers belangrijk. 23 medewerkers van Biostoom stapten samen naar de overwinning. Gedurende een periode van 4 weken hielden de werknemers hun stappen nauwkeurig bij. Samen stapten de medewerkers 6.153.054 stappen bijeen. Dat is een reis van 4.307 km in totaal.

Bij onze vorige deelname behaalden we een mooie 2de plaats maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er nu terug een podiumplaats zou in zitten. Toen we na de eerste week al in de top 3 zaten kregen we natuurlijk wel hoop. Ik was aangenaam verrast dat zoveel werknemers deelnamen aan de actie, en tegelijkertijd bewijst dit dat bewegen voor velen echt wel belangrijk geworden is. Sowieso worden er bij Biostoom Oostende op de werkvloer al veel kilometers gedaan, maar velen hebben toch nog een extra tandje bijgestoken. Bovendien komt ook een groot deel van het personeel van Biostoom Oostende met de fiets naar het werk. In 2021 kwam maar liefst 92% regelmatig met de fiets, samen goed voor 1772 verplaatsingen of 44737 km.

LUC LIEVENS

Meer info over de 10.000 stappenclash lees je hier: